كار و سرمايه دو نهاده اصلي توليد هستند كه صيانت و استفاده كارآمد از آنها منجر به ايجاد توان مناسب براي توليد داخلي خواهد شد.

سال 1390 با تمام فراز و نشيب هاي خويش در عرصه اقتصاد ايران به پايان رسيد و سال 1391 با پيام معظم رهبري در قالب سال توليد ملي با حمايت از و كار و سرمايه ايراني آغاز شد. كار و سرمايه دو نهاده اصلي توليد هستند كه صيانت و استفاده كارآمد از آنها منجر به ايجاد توان مناسب براي توليد داخلي خواهد شد.

يكي از بزرگترين و حياتي ترين سرمايه هاي كنوني كشور ارز حاصل از صادرات است كه بايد از آن حداكثر استفاده را كرد. تجربه سال هاي گذشته نشان داده كه هيچ نرخي در اقتصاد ايران به اندازه نرخ ارز تأثيرگذار بر متغيرهاي توليد، پس انداز، سرمايه گذاري و قيمت كالاها و خدمات نيست. تغيير شديد قيمت انرژي نتوانست در هيچ يك از اين متغيرها تأثير عمده اي داشته باشد،اما همين كه در ماه‌هاي پاياني سال غول خفته ارز بيدار شد تمامي بازارها را با اخلال مواجه كرد.

پنج شنبه بیست و ششم 5 1391

شناسايي مزيت هاي نسبي هر منطقه از كشور و دادن مشاوره و تسهيلات به سرمايه گذاران بخش خصوصي از اساسي ترين اركان حمايت از توليد ملي شمرده مي شود كه مي توان هزينه توليد و توان رقابت پذيري را در صنايع كشور گسترش دهد. به عنوان مثال اگر در يك منطقه، صنايع ذوب آهن، قطعه سازي، طراحي و مونتاژ در كنار يكديگر قرارگرفته باشند، به طور حتم از بسياري از هزينه هاي حمل و نقل و آموزش و... كاسته مي شود و هزينه توليد سرشكن مي گردد.
ايجاد بسترهاي شكوفايي
صنعت توسط دولت
توليد درصنعت مستقل از ساير صنايع و زير ساخت هاي لازم براي توسعه آن صنعت نيست و درعين حال، سرمايه گذاري و توسعه زير ساخت هاي لازم براي گسترش تجارت آن وظيفه بنگاه هاي خصوصي نيست. اين وظيفه دولت است كه بسترهاي لازم را براي شكوفايي يك صنعت دركشور ايجاد كند.

پنج شنبه بیست و ششم 5 1391

اقتصاد همه چيز يك كشور است و همه جوانب ديگر آن چه سياسي و چه اجتماعي و حتي ديني و مذهبي تحت تاثير همين اقتصاد قرار مي گيرد. اهميت اين موضع آنقدر بالا است كه شارع دين اسلام صراحتاً اشاره كرده است كه “دور نيست كه با فقر، كفر هم ورود كند…” امسال به عنوان سال حمايت از توليدي ملي نامگذاري شده است. اما اصلاً حمايت از توليد ملي به چه مفهومي است؟ در كشور ما جز جنبه شعاري و پلاكاردي چه معنايي دارد؟

در اقتصاد حمايت از توليد ملي دو مفهوم كاملاً جداگانه دارد كه يكي مربوط به اقتصاد در شرايط نرمال و ديگر در شرايط بحران است.

در يك اقتصاد معمولي و سالم حمايت از توليد ملي معنايش تاكيد بر آنچه است كه داراي مزيت اقتصادي باشد. در اين نگاه به حمايت از توليد ملي هدف استقلال از ساير كشورها نيست كه اصلاً در خلاف جهت چنين تفكري حركت ميكند. در واقع در اين نگاه هدف آن است كه اگر سرمايه گذاري صورت مي گيرد حداكثر سود را محقق كند. براي مثال خيلي كشورها در خيلي موارد توليد كالا و خدمات وارد نميشوند و توان خود را روي چيزهاي ميگذارند كه با توجه به منابع طبيعي و شرايط كشورشان موجب بيشترين سود شود. واضح است كه در چنين نگاهي با اينكه كشورها استقلال واقعي ندارند در عمل چنان به هم وابسته هستند كه هرگز سرنوشت گره خورده به يكديگر را دچار بحران نمي كنند.

چهارشنبه بیست و پنجم 5 1391

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، فرهنگ‌سازي و بها دادن جامعه و مسئولين به توليدات داخلي را نخستين گام براي حمايت از توليد ملي دانست.

طيبه صفائي نماينده مردم تهران، ري،‌ شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي،درمورد راهكارهاي عملي حمايت از توليد ملي،كار و سرمايه ايراني،به باشگاه خبرنگاران گفت:مقام معظم رهبري به حق به يكي از چالش‌هاي اساسي كشور در حوزه توليد اشاره فرموده‌اند و همانطور كه تاكيد داشتند بايد از شعارگوئي و تبليغاتي كار كردن در اين باره، پرهيز كنيم و عملا به ارتقاي توليد ملي خود بپردازيم.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ادامه داد: ارتقاي توليد ملي نقش عمده اي در ايجاد اشتغال‌زائي پايدارو خودباوري ايفا مي كند و در اين شرايط از ورود كالاهاي لوكس خارجي به كشورمان كاسته مي شود.

صفائي با اشاره به برخي فاصله‌ها براي ارتقاي سطح كيفي توليدات داخلي، اظهار داشت: در كشورهايي چون؛ ژاپن و چين، بعد از جنگ جهاني دوم كيفيت توليدات داخلي، ‌پايين بود اما با ايجاد انگيزه در ميان مردم و حتي تحريم برخي ورودي‌ها، اين دو كشور به ارتقاء توليدات داخلي رسيدند و امروز به عنوان مهمترين صادركنندگان جهان، از انها ياد مي شود.

عضو فراكسيون بيداري اسلامي مجلس از مهمترين موانع و چالش‌هاي موجود در مسير حمايت از توليد ملي، اين چنين ياد كرد: بوروكراسي هاي دست و پاگير اداري، كمبود سرمايه و نقدينگي و عدم حمايت بخش هاي دولتي و خصوصي از نوآوران و نخبگان جوان از مهترين موانع ارتقاء توليدات داخلي هستند.

صفائي،تثبيت ارز و ايجاد ثبات اقتصادي را مهمترين راهكار حمايت از توليدات ملي دانست و افزود: عدم اتكا به درآمد نفت كه از بارها از سوي رهبر فرزانه انقلاب به آن تاكيد شده، جلوگيري از واردات بي رويه كالاها و اجناس بي كيفيت كشورهاي ديگر، حمايت از توليد‌كنندگان داخلي و كنترل مبادي ورودي كشور مي توانند راهكارهاي عملياتي شدن حمايت از توليدات داخلي باشند.

عضو فراكسيون بانوان مجلس، بازنگري در قوانين توليد كشور را امري ضروري دانست و افزود: بسيج عوامل اجرايي و عملياتي كردن اصل ۴۴ قانون اساسي بايد در راستاي تحقق حمايت از توليد ملي، انجام شود، لذا در همين باره بايد در جلساتي با حضور توليد‌كنندگان، موانع و چالش‌ها شناسائي شده و از مردم و كارشناسان هر حوزه، همفكري بخواهيم.

وي با انتقاد از اينكه هر نوع كالايي حتي باتري ساعت و سوزن خياطي از چين وارد كشور مي شود، اظهار داشت: مبادي ورود كالاهاي خارجي به ايران آنقدر به روي بيگانگان باز است كه متاسفانه حتي چادر مشكي بانوان ايراني هم از چين و كره وارد مي شود و اين در حالي است كه ما به عنوان كشوري مسلمان بايد عرضه كننده چنين كالاهايي در بازارهاي جهاني باشيم.

اين نماينده مردم تهران در مجلس، در پاسخ به اين سوال كه تا چه حد از كالاهاي ايراني استفاده مي‌كند، اظهار داشت:بارها براي خريد برخي كالاهاي ايراني به فروشگاه ها رفته ام و از توليدات ايراني خبري نبوده و در نهايت استيصال مجبور به خريد كالاي خارجي شده ام و اين در حالي است كه ظرفيت توليد بيشتر كالاهي مصرفي در كشور وجود دارد.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، ضمن يادآوري روزهاي ابتدايي انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي، مردم به صورت خودجوش، كالاهاي لوكس خارجي را تحريم مي‌كردند و امروز هم بايد براي حمايت از توليد كنندگان داخلي، با تحريم كالاهي خارجي و ترويج فرهنگ‌ استفاده از كالاي وطني، گام هاي تعيين كننده اي در مسير فتح بازارهاي جهاني بردارند.

دوشنبه بیست و سوم 5 1391
X